1.5.09

Första maj

Den stora paraddagen här är inte första maj, utan segerdagen den 9:e maj, då man firar att "Det stora fosterländska kriget"; eller andra världskriget som vi andra kallar det, tog slut. Arbetarnas dag är ändå helgdag, även andra maj är man ledig. De flesta verkar fira med att åka ut till datjan för jag har aldrig sett staden så öde. Det var så lite trafik att man t.o.m. kunde gå över gatan och inte under den i de eviga tunnlar människorna här är förpassade till.

Det kändes ändå passande att hälsa på Lenin en dag som denna, för att sedan fortsätta ner till centrum och heja på Marx. Där hittade vi resterna av den parad som kommunistpartiet hade hållit, och som vi tyvärr missat. Ändå var hela kedjan av torg och öppna platser runt Kreml full av glada typer som dansade, sjöng och viftade med sovjetunionens flagga.

Jag har läst att kommunistpartiet är landets tredje största parti, även om det ju är lite svårt att veta vad en sådan siffra egentligen betyder i detta land. Man kan i alla fall konstatera att alla inte har hängt med i de nya svängar som råder, och att de allmänt svajiga tiderna här leder till en nostalgi som tar sig en mängd uttryck.

2 kommentarer:

  1. BK8.com - Virtual Football | vntopbet
    BK8.com, 인카지노 the leading virtual football prediction website. Get best predictions, best odds & football bk8 tips. 메리트카지노

    SvaraRadera
  2. 당사에 카지노 사이트 입점, 제휴 등 제안서를 작성하신 후 라이브 채팅으로 문의 주시면 진행할 수 있습니다. 포시즌스 호텔 서울의 베이커리와 바에서는 오는 12월 1일부터 내년 1월 1일까지 바카라와 협업한다. 바 ‘찰스 H.’에서는 바카라의 잔에 담겨 제공되는 4종의 각기 다른 콘셉트의 칵테일을 판매한다. 아코어 1841 쿠페 잔에 제공되는 ‘체리 맨하탄’은 묵직한 위스키에 달콤한 체리와 향신료가 어우러졌다.

    SvaraRadera